کاروانسرای جمال آباد در کنار روستای جمال آباد میانه واقع در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر میانه قرار دارد.
 جمال آباد زمانی در تلاقی جاده ترانزیت قدیم و جاده ابریشم بااهمیت و بسیار پر رونق بوده است. به طوری که جهانگردان از این کاروانسرا به عنوان مهمترین کاروانسرای بین زنجان و تبریز نام برده‌اند.
تاریخ بنای این اثر به خاطر مرمت و بازسازی آن توسط شاه عباس به زمان صفویه یعنی قرن ۱۱ هجری نسبت داده می شود.
اما این کاروانسرا قبل از آن به صورت چاپارخانه در قرن هشتم هجری قمری از کاربرد زیادی برخوردار بوده است شوالیه شارون نویسنده و جهانگرد معروف تاریخ ساخت این کاروانسرا را ۷۳۳ قمری و به دست غیاث الدین محمد وزیر سلطان ابوسعید مغول می‌داند.
  عکاس: سید علیرضا عالی

 

نمایی از یکی از چهار برج کاروان سرای جمال آباد میانه
این کاروان سرا در ۳۵ کیلومتری شهرستان میانه و در روستای جمال آباد واقع است.
کاروان سرای جمال آباد در مسیر جاده ابریشم ساخته شده و محل گذر و اسکان کاروانیان و تجار بوده است. این کاروان سرا مربوط به دوره ایلخانی و در عهد شاه عباس صفوی مرمت و بازسازی شده است.
این اثر سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
عکس: علی اصغر رحیم زاده

 

معماری زیبای سقف کاروانسرای جمال آباد میانه
عکس: حسین پوربهرامی

 


Wednesday, 28 October 2026
چهارشنبه, ۰۶ آبان ۱۴۰۵
......................
فرازی از گات ها: هات 31 بند 2 - چون وسوسه های شیطانی مانع از آن است که راه بهتر را آشکارا دیده و برگزینند بنابراین جان و خرد مرا برای رهبری شما برگزید تا زندگی کردن برابر آیین راستی را به هر دو گروه نیکان و بدان بیاموزم.