باسلوق، سوغاتی و شیرینی سنتی مراغه، تهیه شده از عصاره انگور و ارمغانی طبیعی از دل تاکستان های سرسبز این شهرستان است.
باسلوق از سوغاتی های مورد علاقه گردشگران و میهمانان این شهرستان بوده که از شیره انگور یا به اصطلاح محلی "دوشاب" ، نشاسته، مغز بادام یا گردو و ادویه جات مختلف تهیه می شود.
این شیرینی های دلپذیر را معمولا در اواخر پاییز و اوایل زمستان تهیه می کنند که مراحل تهیه آن به صورت سنتی طولانی بوده و بیش از یک ماه طول می کشد و در شیوه صنعتی تهیه آن دو هفته طول می کشد.
باسلوق در سالیان گذشته و حال، شیرینی سنتی این منطقه بر سرسفره های عید نوروز بوده و معمولا آنرا اواسط آذرماه تهیه می کنند تا برای عید آماده مصرف شود.