قلعه ضحاک به طول ۱۰کیلومتر و به عرض ۲ کیلومتر است و از سه طرف مشرف‌به پرتگاه است. بخش‌های تشکیل‌دهنده این قلعه عبارت‌اند از مخازن سنگ، آب‌انبار، آسیاب، سالن شورا، حمام و ده‌ها آثار دیگر وجود دارد.
نیمی از اتاق‌های قلعه بی‌سقف در زمین کنده‌شده و نیم دیگر در کوه و به‌صورت حفره‌ای است و این حفره‌ها دارای آب‌انبار هستند. دیوارهای این قلعه کنده‌کاری‌شده است. طاقچه‌های کوچکی بر دیوارهای این حفره‌های سنگی، وجود دارد. تک حفره‌هایی نیز که در صخره‌های عمودی کوه کنده‌شده‌اند در این قلعه دیده می‌شود.
تنها بنایی که از قلعه تقریباً سالم مانده، چهارطاقی است اما این بنا نیز باگذشت زمان، پوشش طاق و یکی از پایه‌های آن تخریب و دوباره بازسازی‌شده است. در این قلعه یک تالار وسیع ۱۱ در ۱۱ با راهروهای جانبی کشف‌شده است که این راهرو با گچ‌بری‌ها در طرح و نقش‌های متنوع انسانی و حیوانی، نقوش هندسی و گل و گیاه با رنگ‌های اخرایی، زرد، آبی و سبز تزیین شده‌اند.
عکس: مهرداد شمسی

 


این قلعه در ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان هشترود واقع شده و رودخانه قرانقو همانند دره ای عظیم و مارپیچ دورتادور قلعه را طی نموده و منظره زیبایی ایجاد می‌نماید. یکی از مناطق زیبا و بسیار جالب توجه است که طبیعت و تاریخ را یکجا در خود دارد سنگ، کوه، رودخانه،دشت، قلعه و تاریخ و طبیعت همگی به وسعت تاریخ ایران زمین در این مکان نهفته است و به هر بیننده ای را محو تماشای خود می کند.
این مجموعه عظیم تاریخی تحت شماره 429 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در محوطه باستانی آثاری از هزاره دوم پیش از میلاد تا دوره تیموری برجا مانده است که اوج شکوفایی آن مربوط به دوره اشکانی است.

عکس: جعفر سعیدی


عکس: رضا اکبریان

 

⚜️قلعه ضحاک هشترود
عکس: امیر امجدی

 

 دورنمای قلعه اعجاب انگیز ضحاک هشترود
عکس : امیررضا شکوه

 ⚜️قلعه ضحاک هشترود ، قامتی به بلندای تاریخ/نارین قالا

عکس: حمیدرضا کریمی

 

طبیعت زیبای بهاری اطراف قلعه ضحاک و رودخانه قرانقوچای هشترود
عکس: محمد امیر احمدی

  طبیعت زیبای بهاری اطراف قلعه ضحاک و رودخانه قرانقوچای هشترود

عکاس: ؟؟


Monday, 02 February 2026
دوشنبه, ۱۴ بهمن ۱۴۰۴
......................
فرازی از گات ها: هات 29 بند 4 - بی گمان اهورا مزدا بهتر از همه آگاه است که در گذشته چه کارهایی به وسیله ی بت پرستان و هواداران آن ها سرزده و در آینده چه کارهایی به وسیله آن ها انجام خواهد شد چون داوری این کار تنها با اهورامزدا است بنابر این آنچه خواست اوست ما بدان خشنودیم.