آرش غیبی و امید آذری در هفدهمین همایش مانتره بررسی کردند:

  • آموزگار خوب در گاتها چگونه است؟

خبرنگار امرداد - بهنام مرادیان :

«هدف ما این است که این نوشتارها بهبود یابند و به سطوح عالی فراتر از مانتره برسند.» این بخشی از سخنان اردشیر بهمردی، از داوران رده اصلی زیر 18 سال بود. او خطاب به آرش غیبی گفت که شما چند سال در مانتره شرکت می­کنید و باید همواره تلاش کنید تا بهتر و بهتر شوید و از سطح مانتره فراتر بروید. چرا ما در همایش­ها و سمینارهای علمی و دانشگاهی، جایی نداریم.

این نوشتار که با ارایه آرش غیبی انجام می­شد، با چالش بسیاری از سوی داوران همراه بود. غیبی در نوشتارش، انسان گاهانی را آزاد و آفریده شده با ابزارهای شناخت توصیف کرد و گفت: دین زرتشتی بر پایه راهنمایی و شناخت کار می­کند.

او آموزش را برای رسیدن به آزادی دانست چون شناخت موجب آزادی و رهایی از بندگی می­شود. غیبی در ادامه به بیان ویژگی­های آموزگار خوب در گاتها پرداخت و صفت­هایی چون: نیک منشی، هماهنگی با هنجار آفرینش، بی باکی، اندیشه برانگیزی و خداباوری را یاد کرد.

در بخش دفاع این نوشتار، اردشیر بهمردی، میزان دخالت آموزگار در کار دانش­آموز و میزان دخالت رهبر اجتماع در جامعه را وابسته به میزان آگاهی دانش­آموز و جامعه دانست.

مهربان پولادی نیز دیدگاه غیبی را در این باره که حیوان اسیر غریزه است را کامل ندانسته و گفت: جانوران، جفت خویش را انتخاب می­کنند. پس ما باید بتوانیم این گزینش را توضیح دهیم.

مهرداد قدردان نیز به این مساله پرداخت که چرا اهورامزدا در فرهنگ زرتشتی خشمگین نمی­شود. او در ادامه توضیح داد که خشم ناشی از نادانی و ضعف است. از همین رو اهورامزدا که سرچشمه آگاهی و توانایی است، از این صفت­ها زدوده است.